Aktualitások

2021-07-21

 
A napokban jelent meg a Napkút Kiadó gondozásában a Velem vagy, ugye? című elbeszéléskötetem. A kötet 15 novellát és egy kisregényt tartalmaz, mely írásoknak egy része nyomtatásban megjelent már a Tiszatáj, Jelenkor, Kortárs, Új írás, Új Forrás, Mozgó Világ hasábjain. A könyv megrendelhető a kiadó honlapján 1.990,- forintos áron - napkut.hu - és hamarosan nálam is, dedikált formában. Ha a covid belengetett negyedik hulláma nem mossa el, a szeptember eleji Könyvhéten talán lesz alkalmam találkozni olvasóimmal és elbeszélgetni a kötetről. Szeretettel várok mindenkit!
Ross Károly
A futónő
           
 
Elkerülhetetlennek látszott, hogy ne késsek, ezzel el is volt rontva a napom. De talán a hetem is. Egészen kisgyerekkorom óta az elsők közt érkeztem mindenhova, nem azért, mert a késést udvariatlanságnak tartottam, hanem mert nem szerettem, ha mindenki engem néz, én szerettem nézni másokat.
S ami a legbosszantóbb, hogy a saját hülyeségem miatt! Csak az utca nevét ütöttem be a GPS-be, a házszámot nem, erre megállított az 1-es számú ház előtt. Csakhogy az iroda, amelyben időpontom volt, az utca másik végén, az 51-es szám alatt székelt ebben a szemből egyirányú, keskeny kis hegyi fasorban. Ha kocsival indulok neki, gondoltam, biztosan eltévedek, s még parkolót sem találok. Nosza, futás, nulla fokban, a fák koronájáról aláhulló hódarabkák záporában!
 
Tovább olvasom